24/2/2007 Trainingsrondje Halembaye Haccourt

Zaterdag stond een rustig duurtraining van 4 uur op het programma. Om 7.30u ga ik vanuit Heerlen op weg langs de Geul naar Maastricht. Er is slecht weer voorspeld en als ik in Maastricht over het Ceramiekterrein fiets begint het te regenen. Troosteloos is het. De tijd mag voor mij nu wel wat sneller gaan.

Fietsen terwijl je de regen hoort tikken op je schouders. Dit zijn van die momenten om diepzinnige ingevingen te krijgen. Grote vaktechnische knelpunten van de werkweek lijken zich op te lossen in mijn hoofd. Vakantieplannen krijgen concrete vormen. Het antwoord op de vraag van mijn dochter (van 8) of die Valentijnskaart aan dat jongetje in de klas een goed plan was, heb ik nu ook. Zelfs de huishoudelijke weekplanning heb ik nu ook klaar.

Door het centrum van Maastricht rijd ik naar Neerharen in België. Daar volg ik het kanaal langs Smeermaas. Wat een troosteloze bedoening hier. Saai, en de fabrieken waar ik langs rijd, stinken ook nog. Ik kom langs een 4e rangs voetbalstadionnetje met een "VIP-ingang". Ach! In Veld Wezelt is de weg opengebroken. Door de regen is het een vreselijk modderpoel geworden. Ik neem me voor om deze route nooooit meer te rijden.

Bij Vroenhoven wordt het weer droog. Ik kom in Kanne; dat is een vrolijk dorp. Ik krijg er weer zin in. Dan volg ik het Jekerdal richting Tongeren via Eben en Emael. De taalgrens overschrijdt je hier ongemerkt. Leuk dalletje met aardige dorpjes hier. Ergens boven in het Jekerdal (Geerdal) rijdt ik de berg over naar het Maasdal en kom uit in de buurt van de Halembaye. Ik zie ook nog een MTB-route ergens. Bij Haccourt steek ik de Maas over naar Vise. De zon komt door. Dan via Moelingen, Rijckholt, Rothem, Houthem, Valkenburg weer terug naar Heerlen.

Ik heb 5 uur getraind, ca 100 kilometer, en een lekker gevoel er aan over gehouden. Uurtje surplus ten opzichte van het schema. Ik heb in rustig tempo gereden dus dat zal goed zijn voor de basis. De trainingsopbouw loopt goed. Doseren is nu van belang; pieken wil ik pas in juni. Morgen ga ik waarschijnlijk de 70km MTB toertocht in Mol Wezel rijden. Op het trainingsprogramma staat dan namelijk 3,5 uur mtb-en!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s