22/2/2007 Parcoursverkenning Raid du Haute Fagnes!

De eerste parcoursverkenningen uitgevoerd van de mooiste middelgebergte marathon: de Raid du Haute Fagnes!

De Carnavalsdagen hebben we gebruikt om een lang weekend naar Malmedy te gaan. We hebben nog enige tijd getwijfeld: gaan we naar de Veluwe (onbekend voor mij) of naar de Ardennen. De weersvoorspellingen waren uitstekend. Waarom zouden we dan verder gaan dan nodig? Malmedy is amper een uurtje met de auto.

Vrijdagochtend, als de kinderen nog naar school moeten voer ik alvast de "zaterdagtraining" uit. Je weet immers nooit hoe de plannen van de familie gaan uitpakken later in de Ardennen. Vrijdagmiddag vertrekken we. Natuurlijk gaat de (modder)bike mee; maar ook de wildwaterkayak leg ik op het dak. Eddie van mijn kayakclub komt immers ook! Misschien valt er ook nog wel iets te varen! De Bayon, de Tro Maret en de Warche stromen immers vlak langs de camping!

De omgeving is prachtig, het weer schitterend. Nadat we zaterdag een flinke wandeling langs de Tro Maret hebben gemaakt, wordt er nog gebiked. In Malmedy alleen al lopen 3 vaste routes. We kiezen route nummer 3. Lekker bij zonsondergang langs de Warchenne over mooie trails crossen. Dan in Malmedy de berg op. Die is lang. Uiteindelijk in het laatste deel van de route langs een steengroeve weer naar beneden.

Img_1337_1De dagen erna gebruik ik om de trails van de Raid de Haute Fagne te verkennen. Wie de Raid al eens heeft gereden, zal de passages op de foto’s zeker herkennen. (Klik om te vergroten) De weg langs de Bayonbeek omhoog, de bevoorrading bij Chateau ReinImg_1352hardstein, de trail onder het kasteel langs de rivier, de trail langs de stuwdam bij Robertville naar beneden…. Onbeschrijflijk mooi allemaal. 16 juni 2007 is het weer zover,… mijn grote favoriet onder de marathons!

En de kayak? Die is op het dak blijven liggen. De waterstand was geen nat pak waard! Ronald

Img_1413_1 Img_1419_1 Img_1340

Img_1339_1

Img_1297

2 Reacties op “22/2/2007 Parcoursverkenning Raid du Haute Fagnes!

 1. Hoi,

  Wij zijn van plan om komende zondag vanuit malmedy te vertrekken voor een mooie tocht terug naar Maastricht. Nu is mijn vraag wij willen heel graag wat mooi stukken uit de raid meepikken zoals dat kasteel van Reinhardstein, wat kunnen wij het beste volgen?
  Als het zou kunnen een gemakkelijke route beschrijving. Onze bedoeling is om via de bossen van Malmedy naar Reinhardstein te gaan en van daaruit naar Bayehon naar Botrange Verviers.
  Laat me maar wat weten per mail.

  Mvg,

  Nas-raddine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s