4/2/2007 Aparte week……

Op 1 februari ben ik gestart met mijn nieuwe job als risk controller bij een groot pensioenfonds, hier bij mij om de hoek. Dat betekent ook afscheid van mijn oude collega’s en werkgever waar ik bijna 10 jaar met veel plezier heb gewerkt. Natuurlijk,..de knoop is al een tijdje doorgehakt, maar het blijft toch een niet alledaagse gebeurtenis.

De afgelopen periode heb ik veel gewikt en gewogen; zou ik? of zou ik niet? Vele kilometers op de bike heb ik als uitlaatklep gebruikt, tot ik eruit was. Ik doe het! Het is een super job, vaktechnisch kan ik mijn lol wel op, en de verhouding werk/gezin/sport wordt een stuk gunstiger.

Voor woensdagavond staan intervallen op de rollenbank in het schema. Woensdag was mijn laatste dag op kantoor. Ik was op tijd thuis. Het is mooi weer….. Op de rollen? Nee, ik ga even een uurtje door het bos raggen op mijn fiets. Bosje van Leenhof, Kappelerbos, Strijthagerbos, Steenberg, Bosje Caumerbeek. Heerlijk op dit moment.

Janneke heeft van vrijdag tot en met zondag haar jaarlijkse beauty-weekend met een groepje vriendinnen. Daar heeft ze zich al een tijdje op verheugd. Voor het afwerken van mijn trainingsschema vergt dat wel enige creativiteit.

Vrijdag. De spinning die ik normaal op vrijdag doe, verplaats ik naar de donderdag avond. Vrijdagavond heb ik daardoor lekker met de kinderen.

Img_1259Zaterdag. Om een groot gat in mijn trainingsopbouw te voorkomen zijn mijn ouders altijd graag bereid even op de kinderen te letten. Ik ontbijt met Darik, Dagny slaapt nog.  Om 7.45u staan opa en oma al op de stoep. 8.00u hadden we toch gezegd? Tja, als het om de kleinkinderen gaat…..Als ik vertrek voor de trainingsronde is Dagny inmiddels ook wakker. Vier blauwe ogen zwaaien me uit.

Om 12.00u ben ik weer thuis. De zon schijnt, het is lekker buiten. Wat willen de kids vanmiddag? Een picknick in de tuin. Huh.. nou ja,..in februari? Tosties, tomatensoep en het chocolade welkomgeschenk van mijn nieuwe collega’s worden buiten in de zon geserveerd.

Zondag. Ik ga een rondje om Aken te fietsen. Ik vertrek uit Landgraaf. Via Eijgelshoven volg ik het Wormdal. Een slingerend beekje door een diep uitgesleten dalletje, met her en der een verdwaald rotswandje. Hier zijn ook mooie single tracks te vinden. Maar op zondagochtend tref je hier horden nordic walkers aan. Ik beperk me dus maar tot de hoofdpaden. Uiteindelijk kom ik vlak bij Aken uit. Hier moet ik een aantal kilometers door de bewoonde wereld: Verlautenheide, Eilerdorf, Stolberg, Brand, Grauenhof. Dan, niet ver van Lichtenbusch, kom ik aan bij het zuidelijkste deel van het Achenerwald. Van hieruit zou het niet meer ver zijn naar Roetgen aan de rand van de Hoge Venen. Dat is echter te ver voor vandaag. Ik duik het Achenerwald in. Langs de Beverbach fiets ik omhoog over prachtige single tracks. De Beverbach ontspringt niet ver van de bron van de Geul, zag ik op de landkaart. Deze stroomt alleen precies de andere kant op. Het Achenerwald is oneindig lang. Bos, bos, bos. Enkele keren doorbreekt een weg het bos. Dit mag de pret niet drukken. Even oversteken en je bent weer in de middle of nowhere. Links en rechts zie ik elke keer weer nieuwe single tracks. In het eerste deel neem ik een aantal van deze paden. Dan begint de tijd te dringen, en beperk ik me tot de hoofdpaden. Wat een heerlijk bos is dit. Hier kun je uren blijven rond rijden over smalle trails, steile klimmen, mooie downhills en brede "race" paden. Uiteindelijk kom ik uit bij het Drielandenpunt. Jammer. Nu snel over de weg terug naar Landgraaf om de kinderen op te halen.

Deze week heb ik ook de marathon kalender opgesteld. Op het aanbod van Leon om samen met hem de 3-daagse Chemins du Soleil te rijden ga ik graag in. Deze race loopt tussen Die en Gap in Frankrijk tijdens het Hemelvaart weekend. Eén probleem: Leon heeft tegen die tijd de Cape Epic in de benen zitten. Effe bijtrainen dan maar…..

Een andere marathon die in het programma 2007 is opgenomen is de Vulkanbike. Hieronder een foto van de versie 2006.

Datei5302vbm0605_0135_1

Een Reactie op “4/2/2007 Aparte week……

  1. Ha Ronald,

    Leuk dat we je kunnen verwelkomen op de Chemins. Het wordt vast gezellig met veel nederlandse bikers. Heb je toch nog een beetje je mini-Transalpje.

    Gr Raymond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s