28/1/2007 Knooppuntenroutes

Img_1258

Deze week een nieuwe Polar gekocht: type 725x Tour Edition. Dit model wordt binnenkort vervangen voor een nieuw model. Daarom heb ik deze bij Bert Toma voor een "prikkie" kunnen krijgen. Alles wat je nodig hebt zit erop: hartfrequentie funties, kilometerfuncties, hoogtemeter etc. etc.

De voorbereiding op het marathonseizoen loopt lekker. Ik heb het gevoel dat door de gerichte maar gematigde trainingsschema’s van Coen de vorm langzaam maar zeker groeit.

Na de "indoor trainingen"op werkdagen stonden voor het weekend weer 2 "outdoortrainingen" gepland: zaterdag lange rustige duurtraining, zondag 3 uur MTB-en tot hf 163. Het weer dit weekend was triest: donkere wolken, waterkoud, en op zaterdag nog enkele druppels op mijn kop gekregen. Ik verlang naar het voorjaar. Lekker zonnetje, graadje of 20, en lekker op mijn Epic marathon!

Normaal train ik in het weekend het liefst zo vroeg mogelijk op de dag. Zaterdag lukte dat niet: vrijdagavond nog een bedrijfsuitstapje gehad bij mijn nieuwe werkgever. Een bierproeverij! Het Trapistenbier smaakte uitstekend en het was super gezellig. Het was ook het ideale moment daarvoor. Stel je voor: een bierproeverij 2 dagen voor een marathon!

Zaterdagmiddag mijn trainingsrondje gemaakt via Stein door Belgie naar Maastricht en langs Meerssen, Valkenburg weer retour.

Zaterdagavond kruipen we al om 20.30u onder de wol. In bed bestudeer ik nog een half uurtje de landkaart: "VeloTours, 850 km bewegwijzerde fietsroutes door de Oostkantons". Schitterende kaart; ik heb iets met landkaarten. Deze kaart bestrijkt het gebied van Sippenaeken tot Burg Reuland en van de Duitse grens tot Malmedy. Prachtig in een schaal van 1:50.000! Ik besluit morgen een aantal trajecten te verkennen. In bed bedenk ik een leuke route van een uurtje of 4, met een aantal alternatieven.

Zondag. Om 6.50u sta ik op. Om 7.45u zit ik op de fiets. Het is nog donker, maar het zal zo licht worden. In het donker rijd ik vanuit Welten de berg op naar Ubachsberg. Via Eys, Wittem, Mechelen naar Epen. Daar pak ik een stukje "Vijlenerbosroute"op tot Sippenaeken. Hier pak ik de knooppuntenroute van de Oostkantons op. Img_1257_1

Van punt 1 rijdt ik via 3 naar Plombieres richting knooppunt 4. In plombieres volgt de route een modderig paadje langs de Geul. Dit is waarschijnlijk een spoorweg geweest. Ik kom door bos en langs rotswanden. In Moresnet loopt de route onder de beroemde spoorbrug door, maar blijft het modderspoorpad volgen. Via punt 7, 10, 11 en 12 rijd ik naar Welkenraedt. Ik begin het wat koud te krijgen. Ik besluit daarom de richting van knooppunt 21 te volgen. Dan via punt 20 naar La Calamine. Van daaruit richting punt 26. Dat is een zeer mooi stuk langs de Geul. De Geul is hier een wildstromende bosbeek! Verder richting bron! Dan kom ik bij een camping. Ik zie geen borden meer. Oeps. Mijn bedoeling ws om 26, 19, 18, 17, 16, 15 te volgen. Volgens de kaart is dit een rondje om het brongebied van de Geul. Ik vraag een voorbijganger welke richting de fietsroute volgt. Ik wordt door het bos de berg op gestuurd. Boven aangekomen, nog steeds geen borden. Ik kijk op de landkaart en denk te weten waar ik ben; een stukje over de weg en dan kom ik wel weer op mijn geplande route uit. Dan zie ik plotseling een bordje richting punt 15! Verdorie. Een heel stuk afgekort. Het weer begint langzaam wat dreigender te worden. Ik volg mijn route maar gewoon verder vanaf punt 15. Via 9, 8, 7, 4 kom ik weer in Moresnet via een mooi modderpaadje langs de Geul. In Moresnet rijd ik in de richting van knooppunt 5: dit is het Drielandenpunt. Via een lange off-road klim kom ik boven op de Vaalserberg aan. Door het bos naar Holset, door het veld om Vijlen naar Nyswieler en terug naar Heerlen.

Ik ben net thuis en het begint te regenen. Mazzelaar ben ik! Mooie tocht vandaag. Om de bron van de Geul heen fietsen doe ik wel een andere keer! Ik heb ook al een plan voor warmere tijden: via de knooppunten routes helemaal om de Hoge Venen heen. (Via Eupen naar de Gileppe, Malmedy, Robertville en Ovifat, Simmerraedt, Raeren, Vaalserberg Heerlen)

Hieronder: grafiekje van mijn nieuwe Polar: hartslag en hoogteprofiel van de route. De km-sensor heb ik nog niet gemonteerd. Naar mijn inschatting was het een kilometer of 80. Hoogtemeters in deze route: 950.

Ronald

Trainingsgrafiek_2812007_2 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s