14/1/2007 Toertocht Gulpen: pech

De toertocht van Gulpen is voor mij al een aantal jaren de aftrap voor een nieuw MTB-seizoen. Het nieuwe jaar is net begonnen als de toertocht van Gulpen plaatsvindt; het duurt niet meer lang of de Raid van Sart Tilman zal het nieuwe marathonseizoen inluiden.

Om 8.00u zit ik op de fiets op weg naar Eys. Afspraak is om 8.30u bij Cas. Als ik daar aankom is het bij Cas in de keuken al gezellig druk met bikers. Leon, Rob, Maarten, Jos en nog wat bikers zijn al aanwezig. We gaan rustig vanuit Eys de bult over naar Wittem en van daaruit naar Gulpen. Raymond voegt zich daar ook bij de groep. Met een leuke groep gaan we van start.

We beginnen met een lekkere (offroad) beklimming van de Gulpenerberg. (Niet de klim bij de klimhal, die doen we normaal gesproken al vaak genoeg, maar die andere die wat meer richting centrum ligt.) Heerlijke warming-up. Daarna via een modderafdaling op weg naar de eerste glibberige klim in het bos. De eerste lekkeband in de groep. Tijd om wat bij te kletsen terwijl we wachten. We waren net lekker opgewarmd, maar beginnen nu weer aardig af te koelen. Terwijl we langs de kant staan komt Bert Toma & zn voorbij gereden. He Bert! …Bert is in volle concentratie. Dan komt het groepje van Jean B. en Dion langs.  Het lijkt wel of de helft van de Nederlandse marathonbikers hier hun rondje aan het rijden is!

De banden zijn verwisseld en we gaan weer op weg. Nu iedereen wat is afgekoeld, heeft iedereen zin om er behoorlijk in te vliegen. Binnen twee minuten is iedereen weer op temperatuur en wordt het tempo lekker opgevoerd.

De organisatie verbaast mij elke keer weer met de creativiteit waarmee het parcours wordt gekozen. Ze weten toch altijd weer de minder bekende bossen en paden uit te zoeken. De volgorde en richting is altijd weer verrassend. Het heeft een week geregend. De ondergrond is door en door nat. Toch is het heerlijk. Zon in het gezicht, glibberend in de richting van het Vijlenerbos. Heerlijk gewoon. Wat bikerspraat met Raymond, met Jos de trainingsschema’s van Coen bespreken. Ik geniet. Ook fysiek voel ik dat het lekker loopt.

Dan, midden in het Vijlenerbos,  trapt mijn fiets door. Het tempo ligt hoog en de groep komt links en rechts voorbij gevlogen. Ik moet van de fiets. Vloek! De body van mijn cassette trapt door! Ik kan geen meter meer trappen. Baal, baal, baal! Ik vloek nog eens. Er zit niks anders op dan omdraaien en te voet de bewoonde wereld zien te bereiken. Teruglopend kom ik het groepje van Jean B. weer tegen; ook hier pech onderweg. Gelukkig ligt het Vijlenerbos hoog, zodat ik mij door paden en weilanden bergaf kan laten rollen. In een weiland met voldoende mobielbereik even Janneke bellen. Gelukkig: zij is nog thuis en wil me wel komen ophalen met de auto. In de verte onderaan de berg zie ik Mechelen liggen. We spreken af bij de kerk. Onder tussenmaak ik mij wandeltocht door de weilanden op de hellingen langs de Geul af richting Mechelen. Daar aangekomen ga ik op een bank in de zon zitten. Ik denk aan het resterende deel van de tocht wat aan mijn neus voorbij gaat. Ik denk ook aan alle bikers-talk-gesprekken die ik nog had willen voeren. Het is allemaal aan mijn neus voorbij gegaan!

Mannen: see you next time!

Zojuist krijg ik een mail binnen van Leon: Shit happens! schrijft hij. Welk merk achternaaf was het? Nou, .. een shimano XT dus.

Ronald

Om op te vrolijken: een foto in zomerse omstandigheden.

Malmedy2_2

2 Reacties op “14/1/2007 Toertocht Gulpen: pech

  1. Hi Raymond,
    De body was onherstelbaar; daar was niks maar aan te doen. Er zat niks anders meer op dan stoppen. Ik hoop dat jullie nog een leuke rit hebben gehad.
    Ik vond het in ieder geval een leuke kennismaking en mooie korte rit. Als je een keer plannen hebt om in Limburg te komen trainen: laat me even wat weten!
    See you next time!
    Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s