Modderfiets klaar

Mijn modderfiets is weer startklaar! 9 december 2006

Ik heb mijn oude TREK hardtail weer van stal gehaald voor het natte seizoen. Mijn Specialized Epic gaat op stal de komende maanden. Ik ga de mij Epic de komende week uit elkaar halen, schoonmaken en "goed in de was" zetten.

Met mijn TREK heb ik de laatste jaren al behoorlijk wat kilometers plezier beleefd. Deze fiets heeft al veel uithoeken van Europa gezien.  In seizoen 2006 heb ik de TREK alleen nog gebruikt op de rollenbank. Maar de onderdelen waren inmiddels wel aan vervanging toe.

De update:

  • de RockShox Duke vork is geserviced door Bert Toma,
  • de remmen zijn vervangen: Magura HS33 gemonteerd(hydraulische velgrem),
  • de derailleurkabels vervangen: CyclOn kabels gemonteerd (van voor tot achter volledig afgedicht kabelsysteem)
  • de ketting vervangen (SRAM)
  • de cassette vervangen (Shimano XT) ,
  • het stuur is verlaagd (aangepast aan de geometrie van de EPIC.
  • Barends gemonteerd (Ritchey)

Ik heb samen met Bert Toma gekozen voor degelijkheid boven gewicht. Deze fiets gaat veel modder slikken! Van belang is vooral dat de onderdelen modderproof zijn. Daarom heb ik gekozen voor hydraulische velgremmen (nooit meer last van stroeflopende remkabels!) en gesloten derailleurkabels. Ook ga ik er vanuit dat cassette en ketting alweer snel aan vervanging toe zullen zijn. Ik heb gekozen voor de goedkopere typen. (LX zou goed genoeg geweest zijn, maar kreeg van Bert een XT!)

Passend bij het gebruiksdoel van de mijn TREK heb ik een set Michelins XCR Muds gemonteerd, die ik toevallig nog ergens had liggen.

Ik kan nu heerlijk zonder zorgen de bagger in deze winter! Laat de bagger maar komen…ik heb er zin in!

Img_1158_1   Img_1165

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s