Transalp Reunie!

Transalp Reunie! 3 december 2006

Het idee is geboren op het strand van Limone. Het is alweer bijna 5 maanden geleden dat we na 8 dagen strijd in de Alpen arriveerden op het strand van Limone in een stralende zon bij een graadje of 30. Wat een geweldige belevenis was dat! Op 3 december gaan we met de Transalp-mannen een stukje biken. Aansluitend is een pasta-party gepland bij Edwin.

De weersvoorspellingen zijn in eerste instantie gunstig, maar naarmate de week vordert, lijken we ons te moeten voorbereiden op een nat en modderig weekend. We hebben ook te maken met 2 geblesseerden en een zieke. Edwin heeft een flinke smak gemaakt in de toertocht van Landgraaf. Rinus heeft een blessure opgelopen bij het maken van een doelpunt in een voetbal wedstrijd. Rick is geveld door de griep. Jammer! Maar we doen het gewoon nog een keer over in het voorjaar!

Zaterdag al een rustige trainingsrondje: verzamelen bij de molen van Trintelen. Marcel en ik rijden alvast een deel van de route voor zondag. In tegenstelling tot de weersberichten blijft het droog op zaterdag! De ondergrond is zo goed als droog! Mooie route, lekker gereden.

Zondag om 10.15u verzamelen bij Snowworld. Om 9.15u arriveert onze belgische Transalp-vriend Fred uit Chaudfontain bij mij thuis. Nog even een kop thee met veel honing. Koolhydraten zal ik wel nodig hebben vandaag. Hoe zou de vorm bij de anderen zijn?

Bij Snowworld is de bikegroep al snel compleet: Marc, Marcel, Fred, Julien en ik. En het is droog! We vertrekken richting Imsteradebos. Op weg daarheen: "he" … snel omkijken…was dat Wiel? Onze sponsor Wiel van Develoweb wandelend met de hond!

We crossen het Imsteradebos door. Hele mooie trails hier zo dicht bij huis. Hier kom ik eigenlijk veel te weinig. Dan via de Putberg richting Ubachsberg. We pikken het bosje achter de molen even mee, en rijden via een mooie singletrail downhill door het Eyserbos het Geuldal in. Door het veld naar Gulpen de helling op zigzagend op en af tot in de buurt van Stockem. Via omweggetje weer de rijksweg bij Gulpen over om de Gulpenerberg offroad op te rijden. Door de bossen achter de golfbaan rijden we via het Bovenstebos het Geuldal weer in. De Camerig offroad op (hier komt Cas en co volgas in downhill voorbij gespeerd!) het Vijlenerbos in richting Drielandenpunt.

Hier bestellen we warme chocomel met slagroom, rijstevlaai, tomatensoep, tosties en nog wat meer van dat soort sportvoeding.

Daarna nog een stukje Aachenerwald. Een gebied dat ik nog onvoldoende ken. Veel single trails up en down. Prachtig! Hier zou ik eigenlijk wat vaker moeten komen. Ga ik doen! Via het "Discovery modderpaadje" loodsen Marcel en Julien ons naar Orsbach. Hier regent het… heel hard. We hebben het toch nog lang droog gehouden. Vanuit Orsbach zijn we binnen 20 minutjes alweer thuis.

Onder de warme douche en op naar Edwin! Rinus is al gearriveerd bij Edwin. Onder het genot van de ‘borrelgarnituur" komen de verhalen over de Transalp weer tot leven. Wat zou ik graag weer inschrijven voor de Transalp! Wordt het 2008? 2009? Ik sta alweer te popelen!. Bij het bekijken van de Transalpfilm begint het helemaal te kriebelen.

We waren al 8 dagen samen opgetrokken, en toch blijkt een ontmoeting met de "Transalpmannen" altijd weer verrassende elementen op te leveren. Verteld werd over de gitaaravonturen van Rinus, over een voetbalblessure bij het maken van een doelpunt, over plannen voor de toekomst.

De pasta was lekker, de sfeer gemoedelijk en gezellig. Edwin: bedankt hiervoor!

Ik ben nog op zoek naar uitdagingen voor 2007. De Grand Raid Chrisalp? De Iron Bike? De Dolemiti Superbike? Of..? Of..?

Het was mooi……dit weekend………de Transalp.

Ronald

Dsc00016smallDsc00017smallDsc00015small Dsc00018small Dsc00020small  File000 Img_3069 Roudaroundheerlen0001 Roudaroundheerlen0002 Roudaroundheerlen0003 Roudaroundheerlen0004 Roundaroundheerlen031206

Roundaroundheerlen Roundaroundheerlen_1 Img_1146 Img_1147 Img_1151 Img_1152 Img_1150 Img_1154 Img_1155

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s