Toertocht Landgraaf, 12 november 2006

Toertoch Landgraaf, 12 november 2006

Inmiddels ben ik bezig met mijn winterschema. Dat betekent (nog steeds volgens de schema’s van Coen) maandag en vrijdag spinning, woensdag rollenbank, zaterdag een paar uurtjes over de weg, zondag paar uurtjes lekker MTB-en! Tijdens de werkweek verheug ik me alweer op het weekend; lekker naar buiten!

Dit weekend wel wat logistieke probleempjes: Janneke is 2 dagen shoppen met een vriendin. Terwijl de kinderen een paar uurtjes de boel op de stelten zetten bij oma en opa, kan ik toch nog een paar uutjes gaan biken. Zo’n toertocht direct om de hoek komt daarom wel goed uit.

Het weer zondag ochtend is geen verrassing, maar desondanks erg vervelend: het regent! En dat terwijl mijn ik modderfiets nog niet in gereedheid heb gebracht. Ik wil mijn Trek hardtail geen gebruiken voor de moddertochten deze winter om mijn Specialized Epic te sparen. Ik moet nog en setje HS 33 remmen monteren, derailleurkabels vervangen, ketting en casette vervangen.  Dit is allemaal nog niet gebeurd,..dus dan toch maar met de Epic de modder in.

De tocht in Landgraaf is georganiseerd door Discovery en loopt over de vaste routes van Landgraaf, Brunssumerheide en Rodebeek. De route ken ik als mijn broekzak, maar blijft leuk. Zeker als er veel bikers op de route te vinden zijn.

Bij de eerste bevoorrading kom ik Transalp vriend Edwin Viester tegen. We rijden een eindje samen. Edwin heeft zijn nieuwe fiets! Een Stumpjumper FSR met brain! Onderweg gaan onze gedachten al naar 3 december: de dag van de transalp-reunie. Misschien was het dat wel: een kleine onoplettendheid, in haakse bocht van het asfalt een veldweg in, komt Edwin erg lelijk ten van. Het was de haakse bocht op de rand van Nieuwenhagen bij het hertenparkje. Edwin heeft flinke pijn in zijn rechterschouder en linker pols. Hij kan niet meer verder. Ik hoop dat het allemaal mee zal vallen met hem maar wacht nog op bericht. Edwin wordt met de auto opgehaald.

Ik maak de tocht verder maar gewoon af. Alleen het nieuwe lusje bij Winselerhof sla ik over vanwege de modder die ik op dat stukje verwacht. Die bewaar ik wel voor drogere omstandigheden. Onderweg kom ik ook nog Ian tegen, zonder helm op de MTB. Ian is oud kayak clubgenoot. Met Ian ga ik binnenkort nog een keer een leuk stuk MTB-en om nog een keer de kayakherinneringen op te halen.

Om 12.30u snel weer de kinderen ophalen want beloofd is beloofd: ik ga wandelen met het grut langs de Geul met een rugzak vol picknick spullen. In de stromende regen sjorren we een uurtje later met een volle rugzak langs de Geul. Het regent. Pijpenstelen! Zolang we door het bos en het veld gaan vinden ze het prachtig. Terug moeten we over een stukje asfalt: dan beginnen Dagny en Darik de regen ook wel vervelend te vinden.

Ronald

Aanvulling dd 14 november 2006:

Slecht nieuws! Edwin moet vanwege zijn sleutelbeen 6 weken met een mitella lopen, heeft zijn pols zwaar gekeusd en de nodige schaafwonden opgelopen. En het ergste is dat hij hierdoor op 3 december niet op de fiets kan deelnemen aan onze reunie van transalp-rijders! Ik wens Edwin een spoedig herstel !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s