Bart Brentjens Challenge, 15 oktober 2006

Bart Brentjens Challenge, 15 oktober 2006

Wat een mooie seizoensafsluiting was dit! En wat is het leuk om eens een wedstrijd te rijden in mijn eigen terrein. De Bart Brentjens Challenge is de marathon van de vallende bladeren onder een lekker herfst zonnetje.

Dit keer geen uren in de auto om een marathon te rijden. Gewoon om 8.30u van huis om 10.00u te starten. Thuis omkleden, thuis de benen alvast insmeren, ik ben thuis al helemaal startklaar. In Eysden aangekomen hoef ik alleen nog maar warm te rijden en de beenstukken uit te doen.

Ook hier bij de BBC is de hele marathonscène weer aanwezig. Het was weer een ontmoeting met veel bekenden. Even warm rijden met Leon, Cas en Flemming; dit lijkt bijna traditioneel te worden. Bij de start aan mijn rechter schouder nog even kennis gemaakt met Jos Engelen. Jos krijgt zijn trainingsschema’s van de zelfde bron als ik: Coen van Schijndel van Topvorm. Aan mijn linkerschouder staat Jan Verhaar de kayakende MTB-er. Bij de start opstelling nog even wat leuke kayakspots besproken.

Punctueel om 10.00u klinkt het startschot. Gelijk al een klein valpartijtje; local hero Jean Biermans is de ongelukkige. Maar na enkele kilometer komt hij alweer voorbij gespeerd. Het eerste deel van het parcours loopt richting Savelbos, waarna we via Bemelen in de richting van de Keutenberg koersen. Deze moeten we via het asfalt op. Vlak voor Gulpen krijgen we een verrassende afdaling door een weiland voorgeschoteld. Na Gulpen rijden we in de richting van Heijenrath. Wat een verrassing! Janneke met de kinderen staan mij hier toe te juichen. De kinderen hebben daar via Kim het (T-Mobile) stoepkrijt van Marcel toegespeeld gekregen. Op de weg hadden ze “hup Ronald” gekrijt. Maar oeps,..ik vloog langs zonder dat te zien. Later bij de finish werd ik bijna weer terug gestuurd op de fiets. Enkele klimmen verder in Slenaken staan Janneke, Dagny en Darik weer te roepen langs de kant. Na Slenaken worden we via de Voerstreek richting finish gestuurd.

Het parcours was het beste wat je in Limburg kunt bedenken voor zo’n massa bikers. Geen onverharde helling is onbenut gelaten. De complimenten voor de organisatie. Dit parcours is zeker worldcup waardig. Rond de 1900 hoogte meters, 100 kilometer. En wat zou het toch mooi zijn om een worldcup wedstrijd hier in de achtertuin te krijgen.

Mijn vorm was eigenlijk heel aardig vandaag. Ik heb in een gelijkmatig tempo kunnen rijden. Ik voelde gelijk na de start al dat de vorm redelijk is vandaag. Het liep niet onaardig. Ik had gekozen voor UST (Specialized Fasttrack) banden met Stans. Eindtijd moet ergens rond de 4.30 liggen. De officieel geklokte tijd is nu nog niet bekend.

Dit was een hele mooie seizoensafsluiting.Vanaf nu zijn de trainingen gericht op het opbouwen van een basis voor 2007!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s