Lekker getraind dit weekend!

Lekker getraind dit weekend!  17 en 18 september 2006

Nadat het de laatste weken wat stroef ging heb ik dit weekend gemerkt dat mijn vorm weer langzaam groeit!

Zaterdag de Mergelheuvelland Tweedaagse gereden als training. Rond 8.15u was ik al vertrokken in Sint Geertruid voor de 70 kilometertocht.

Het weer kon niet beter en het is nog heerlijk rustig op de route. Af en toe passeer ik een groepje. Bij de bevoorradingen onderweg is het nu nog rustig. Dat zal nog wel anders worden vandaag, maar dan ben ik allang weer thuis. Het stukje door het bos bij Meerssen is altijd leuk. Daarna volgt even een wat saaier stukje over “het plateau”. Na Gulpen wordt het weer afwisselender. Echt heel leuk wordt het als we de Voerstreek inrijden. Enkele leuke en deels technische klimmen liggen voor me. Ook nog een modderstukje door een “beek”. Weer terug op Nederlands grondgebied volgt nog een te gekke single trail. Deze blijft gewoon elke keer weer leuk! Tenminste als de omstandigheden zijn zoals vandaag. Bij nat weer kun je deze beter mijden, dan verandert die in een grote modderglijbaan. Kort na deze trail is de finish in zicht. Om 12.30u ben ik weer thuis.

Nog vóór de douche wordt mij gevraagd even de heg te snoeien. Pfff…heggen snoeien is vermoeiender dan 70 kilometer biken merk ik! Dan alsnog snel in de douche want de streetdance van mijn dochter begint zo…..

Zondag heb ik een mooi stuk getraind met Marcel Esser en Marc. 9.15u afspraak bij de molen van Trintelen. Van daar gaan we naar het Eyserbos. Marcel wist daar nog een mooie afdaling die nieuw was voor mij. Leuk! Via een omweg langs Scheulder rijden we achter het zwembad de Gulpenerberg op. Wij rijden ‘m op, Marcel vliegt ‘m op. Tjonge.. Het zelfde gebeurt als we via het Onderste Bos, bij Camerig het Vijlenerbos inrijden via de stenige klim die normaal als afdaling is opgenomen in de Vijlenroute. We doorkruisen het Vijlenerbos tot het Drielandenpunt. Vanaf daar via een bos downhill naar Vaals. Daar laat Marcel ons een route via Duitsland naar Bocholtz zien. Ook hier ben ik onbekend terwijl dit op een steenworp van thuis is. De route loopt door een bos met enkele leuke klimmen en afdalingen. Rond 12.30u ben ik thuis en heb ik weer tijd voor de kinderen. Het was een mooie rit vandaag! Ik heb ook het gevoel gekregen dat mijn vorm weer langzaam terug begint te komen.

Volgende week: het open belgisch kampioenschap marathon  in Versiers!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s