Vulkanbike Extreme

Vulkanbike Extreme 8-10 september 2006

Met de Transalp in de benen had ik mij als doel gesteld om bij de eerste 50 in mijn categorie te gaan finishen. Dat is ook een realistisch doel: vorig jaar ben ik al op de 67ste plaats geeidigd, en in het voorjaar heb ik bij al bij meerdere marathons in de top 50 (top 30 zelfs!) gestaan. Na een Transalp moet dat alleen maar beter kunnen! ……Zou je zeggen.

Maar het liep helemaal anders. Vanaf de eerste kilometers op vrijdag al voelde ik dat ik bergop niet kon volgen. Ik had geen macht in de benen. Erg frusterend is dat! Ik heb 23000 hoogte meter geklommen in de transalp en dan lukt het hier op die paar-honderd-meter-hellingen absoluut niet! Ik was de constante wisselingen bergop-bergaf niet de baas. Met techniek en slim rijden kom ik in de afdalingen toch vaak weer enkele plaatsen terug winnen die ik de klim verloren was. Kleine troost was dat diverse andere rijders ook te maken hadden met een tegenvallende vorm. Het seizoen is inmiddels ook al erg lang.

Datei5302vbm0605_0540 

Zaterdag ben ik als 71ste in mijn categorie gefinisht. Wat de zondagetappe heeft op opgeleverd weet ik zondagavond nog steeds niet. Ik verwacht er niks van!

Maar ondanks mijn tegenvallende prestatie was het een leuk weekendje biken! Het weer was uitstekend! Beter marathonweer kun je eigelijk niet hebben. Ik heb genoten van mooie trails, hier en daar zelfs wat korte technisch stukjes.

Datei5302vbm0605_1931 Bij vlagen ook weer wat kleine herrineringen aan de Transalp: lange schotter afdalingen en slapen in de hal. Zaterdagavond met Cas en Leon nog even gaan kijken naar de Nightrace in Daun. Ook heb ik weer wat ideeën opgedaan voor nieuwe uitdagingen in de toekomst. Cas en Leon hebben mij bijgepraat over de IronBike (de etappe wedstrijd in Italie!).  Tja….die Ironbike begint in inmiddels al een beetje te knagen…. 

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s