Mechelen

3 september 2006: Hernieuwde kennismaking met de modder!

Vandaag stond een MTB-training op het programma. In Mechelen is vandaag een toertocht dus, ach..laat ik daar heen gaan. Tijdens het ontbijt is het grijs buiten, maar nog droog. Ik vertrek van thuis er rijd via Trintelen en Eys naar Mechelen. Bij Trintelen begint het te regenen. Jammer,.. maar dat mag de pret niet drukken.

In het voorjaar heb ik op weg naar de Transalp kilometers lang door de bagger gereden: tijdens trainingen, maar ook bijvoorbeeld in Sorpental, Olne-Spa-Olne, 4 dagen lang bij de LCMT! Dat was genoeg voor heel 2006! ……..Nu regent het weer. Gelukkig is het wel warm. Ik besluit toch maar gewoon lekker te gaan rijden daar in Mechelen.

Ik kom rond 10.00u aan in Mechelen. Iedereen is al weg. Het is dan ook erg rustig bij de inschrijving. De mensen vragen verbaasd of ik alweer terug ben, en welke route ik dan wel niet gereden heb? Nou ja, ik moet nog vertrekken! Kan dat nog? Jazeker tot 11.00u.

Ik vertrek in mijn up. Voor het Vijlenerbos heb ik de eerste achterblijver al bij gehaald. De modder valt op enkele stukjes na wel mee. De route door het Vijlenerbos is heerlijk. Enkele stevige klimmen, veel trails. De meeste paden ken ik inmiddels natuurlijk wel, toch kom ik een enkele keer nog op een kort nieuw stukje, of stukjes waarvan ik het bestaan vergeten was. In het Vijlenerbos haal ik nog enkele pechvogels (lek) in. 

Na de bevoorrading rijd ik achter een groepje van een man of 6. Daarvan gaat er één hard tegen de grond. De brokkepiloot staat weer snel op. Ik besluit dit groepje achter te laten en alleen verder te rijden. Na de leuke trails door het Bovenste bos kom ik weer terug in Mechelen. Even fiets onder de spuit en over de weg nog eenstukje cooling down (via de Eyserbosweg) naar huis.

Lekker getraind vandaag! Ik ben klaar voor de VulkanBike Extreem: start aanstaande vrijdag, finish zondag.  Misschien krijg ik in deze etappewedstijd nog wel even het Transalp gevoel terug. Ik slaap in ieder geval weer in sporthallen zoals ik bij de transalp ook gewend was. !  En het weer:… er komt verbetering!

Ronald

Documentnaam_rockndust10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s