4e Etappe Transalp 2006

Transalp  4e etappe Scuol-Livigno, 18 juli 2006

78,01 km / 2717 hm op / 2050 hm af / max. hoogte 2290

Vanaf hier klinken de namen van passen en plaatsen een stuk exotischer. Vandaag passeren we namen als: Pass da Costainas, Dóss Radond, Pass Val Mora en Tea dal Plan om uiteindelijk in het ski oord Livigno uit te komen. Hier zijn we ooit met onze vader wezen skiën in de winter. Nu komen we hier voor de eerste keer weer terug, maar dan in de zomer en op de bike. We verwachtten in deze etappe veel natuurschoon en prachtige trails. De hoge verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Ook vandaag was de tocht zwaar (en nog een paar matriaalprobleempjes met de nieuwe ketting en cassette van Marc) maar de omgeving maakte het ruimschoots goed.  Marc had een dipje maar na wat bijslapen vanmiddag zal morgen weer alles in orde zijn. De sfeer is erg goed, en het "clubje" Nederlanders kan het prima met elkaar vinden. Ook over de organisatie zijn veel lovende worden, maar met name Marco Kollepel, een Nederlander die helpt bij de organisatie, doet zeer zijn best zijn landgenoten in (de beste) watten te leggen. Vandaag geeindigd op de 201 ste plaats en nu 197 in het algemeen klassement. Voor morgen staat de langste tocht (120 km) op het programma, en een korte verkenning heeft al geleerd dat na 3 kilometer (net buiten het dorp) al begonnen kan worden met lopen. Benieuwd hoe dat zal aflopen/fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s