La Filip Meirhaeghe

La Filip Meirhaeghe, Vielsalm, 2 juli 2006

Deze race is dit jaar geen race meer! De tijdsmeting ontbreekt! Veel teleurgestelden bikers in Vielsalm vanmorgen, maar mij boeit het niet zoveel! Ik beschouw vandaag als de laatste lange duurtraining voor de Transalp.

Donderdag ben ik bij Coen van TOPVORM geweest voor de laatste conditietest voor de Transalp. Mijn conditie is in 5 maanden tijd 25% beter geworden en moet nu in principe voldoende zijn om een leuke Transalp te kunnen rijden! Dat heeft de laatste 5 maanden een ijzeren trainingsdiscipline gevergd en Marc en ik hebben een behoorlijke serie marathons en raids afgewerkt. Zoveel zelfs dat ik nu in de top-10 van marathonbiking.NL sta! In het klassement van de hoogtemeters sta ik momenteel zelfs op plaats 1. Overall sta ik op de 3e plaats.

Malmedy3Donderdag hebben ik het met Coen ook uitgebreid gehad over de buikkrampen bij warm weer. Geen vast voedsel meer voor mij én: drinken, drinken, drinken is het advies. Door de inspanning is al het bloed nodig in de spieren waardoor de maag en darmen onvoldoende doorbloeding hebben op dat moment. Als je dan ook nog te weinig drinkt wordt het bloed dikker en verergerd het proces nog eens.

Vandaag in La Filip Meirhaeghe wil ik de bevestiging dat ik de buikkramp nu volledig onder de knie heb! Het is 29 graden en dus een goede testcase.

Vanaf de start drink ik met grote regelmaat en elke 20 minuten slurp ik 1/3 zakje energy gel. Camelbag met water op de rug, 2 bidons met isotone mineralendrank in de bidons. Ik ben vandaag volledig selfsupporting. En het gaat prima! Ik rijd beheerst tempo en eet en drink voldoende.

De rit zelf is heel erg aardig: regelmatig krijgen we stukjes single trail voorgeschoteld in de prachtige omgeving van Vielsalm. Uitgestrekte bossen, kabbelbeekjes, oerossen, en aan het einde worden we zelfs door een verlaten steengroeve gejaagd! Ik heb ervan genoten en dat kon ook: ik heb geen last meer gehad van buikkramp!

Ik weet nu hoe ik het probleem kan beheersen en dat geeft vertrouwen voor de Transalp! De training blijft vanaf nu beperkt tot wat korte lichte trainingen. Dat geeft mij weer wat tijd om de Transalp spullen in te gaan pakken!

Binnenkort meer over onze Transalp doelstellingen, de paklijst en de laatste voorbereidingen!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s