Worldclass Marathon

Worldclass Marathon, Offenburg, Schwarzwald, 21 mei 2006
105 km / 3340 hm

Deze marathon hebben we in ons trainingsprogramma opgenomen omdat we verwachten dat hier sprake zal zijn van lange klimpartijen. Veel hoogte meters, lange klimmen dus. En dat bleek later een juiste inschatting.

Zaterdag rond 16.15u nemen we afscheid van ons thuisfront. We rijden over de “autobahn” richting Karlsruhe, dan nog een eindje door, afslag Offenburg. We zijn nog op tijd om de startnummers die avond al op te halen. De slaapplaats is in de sporthal van de plaatselijke school.

Vreemd: we komen slechts twee andere Nederlandse rijders tegen. Belgen zijn er meer. Ook herkennen we nog wat Zwitsers. Verder natuurlijk veel Duitse rijders aan de start: waaronder topper Sabine Spits. Sabine zie we de volgende dag met een gebroken ketting langs de trail staan. Kampioene of niet: ik vertik het om mijn fiets af te geven! Gewoon doorknallen!

In totaal starten circa 1800 rijders op de diverse afstanden. Wij gaan natuurlijk voor “The Ultimate 105”, met 3340 hoogtemeters. Na een geneutraliseerd deel achter de auto van een kilometer of 5 wordt de koers vrijgegeven. Kort daarna begint de eerste lange klim en wordt het deelnemersveld al gelijk behoorlijk uit elkaar getrokken. Veel klimmen en afdalingen volgen in een prachtige omgeving. Technisch is het niet: vooral brede schotterpaden.

De organisatie heeft ambities om volgend jaar een UCI-wedstrijd te organiseren. De organisatie is perfect, alles klopt de bevoorradingen zijn zeer goed. Volle bidons en energy-gels worden aangereikt. Het meest opvallende onderweg vond ik wel de feesten in de dorpen die we passeerden. De stemming zat er daar goed in. Ik werd toegejuicht alsof ik op het punt stond om wereldkampioen te worden. Dat gebeurde echter niet: ik werd 29ste bij de masters 1. Marc werd 33ste op slechts enkele minuten na mij.

De stemming bij de finish was gezellig. Toch maar direct onder de douche gegaan, zodat we weer snel naar onze kindjes in Heerlen kunnen gaan.

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s