LCMT

Low Countries Mountainbike Tour (LCMT), 25-28 mei 2006
400 km / 7000 hm

De LCMT is de ideale voorbereiding voor de Transalp. Meerdere transalp-teams staan daar aan de start. Wij ook! Zware inspanning, meerdere dagen achter elkaar; dat moeten we in de Transalp straks ook! Alleen: dit zijn 4 etappes, de Transalp heeft er 8!

De grote spelbreker was echter het weer: niks anders als regen en kou werd voorspeld voor het Hemelvaart weekend. Het zou een slijtage slag worden: voor rijders én materiaal.

In Luik staan 400 man aan de start. Bagage ingeleverd voor transport naar Houffalize. Bij de start is het gelukkig nog droog. De eerste kilometers tot Tilff krijgen we politie begeleiding. Het gaat lekker met ons team: Marc en ik blijven bij elkaar en de slag zit er lekker in. In de beklimming langs een prachtige rivier (de Ninglingspo??, ik ben de richting helemaal kwijt) slaat het noodlot toe! Marc is alle schroefjes verloren van de kettingbladen.! Trappen is niet meer mogelijk. Tot de volgende bevoorrading is zeker nog 18 kilometer! Hopen dat daar een mecanicien aanwezig is. De volgende klimpartijen rent Marc met zijn fiets in de hand omhoog, in de afdalingen laat hij zich rollen., op het vlakke neem ik hem op sleeptouw. Na 18 slopende kilometers komen we bij de bevoorrading: wel een mecanicien aanwezig, echter zonder materiaal! Dit is einde race voor vandaag! Ik rijd de etappe solo uit. De bagger die ik vanaf dat punt onderweg nog tegenkom is niet te beschrijven. Decimeters dikke “pratsch”, modderwater, paden die in rivieren veranderd zijn. Dit is echt heftig! Na een slopende 2e helft kom ik aan in Houffalize. Marc is inmiddels gedoucht en zijn fiets is gemaakt.
Het hotel is eigenlijk super de lux. s’Avonds zitten we met de medebikers aan een uitgebreid dinerbuffet.

De volgende dag staat de etappe richting Luxemburg op het programma. Het heeft geregend vanacht, het water viel met bakken uit de hemel. Het blijft maar regenen en er komt geen einde aan! We gaan van start in een etappe van 105 km waar de bagger onbeschrijflijk is. We kletsen van de ene modderpoel in de andere; er komt geen eind aan. 10 kilometer voor het einde zijn de remplaatjes echt helemaal op. Eén plaatje (van de geleende Hayes rem) ben ik zelfs verloren! Om meer schade te voorkomen moeten we de laatste afdalingen lopen omdat de remmen niet meer functioneren. Alle remplaatjes van Marc en mij zijn helemaal op. En niet alleen van ons: iedereen kampt met hetzelfde probleem. Geen plaatjes meer te krijgen in Houffalize! Dat is pas echt balen: zonder plaatjes kunnen we morgen niet starten.

Het lukt ons echter nog om voor één rem de plaatjes te regelen. Daarmee het bos in is echter niet verantwoord. We besluiten de derde dag een training op de weg te doen en naar de lokale bikeshop in Bastogne te rijden. Daar worden we goed en professioneel geholpen. We hebben weer remmen. Via een toeristische route over de weg rijden we terug naar Houffalize. Klaar voor de laatste etappe.

Deze gaat van Houffa naar Stavelot waar bij de abdij de finish van de LCMT is. Deze etappe wordt prachtig! De zon schijn zelfs! Modder is er nog altijd, maar niet meer zo extreem als de dagen ervoor. We genieten van de prachtige trails rond de bikehoofdstad van België: Houffalize. Heerlijk. De vaart zit er naar het einde toe steeds meer in. RockNDust gaat lekker!

In Stavelot nog even naar de pastaparty, dan weer snel terug naar de family!

LCMT is een pracht evenement, met een toporganisatie. Het weer heeft de pret echter flink weten te drukken. Maar hoe dan ook: onder de medebikers in het hotel en onderweg was gezelligheid troef. En dat telt ook!

Ronald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s