7 mei 2006, Saarschleiffen, 96 km / 2600 hm

Prachtige marathon bij zomerse temperaturen

Bert Toma vervangt zaterdagmiddag nog mijn Avid Juicy Carbons. Ik bleek vorige week in Sorpental helemaal door de plaatjes heen gegaan te zijn waardoor de zuiger is beschadigd! Tijdelijk wordt er een Hayes achterrem gemonteerd.

De Saarschleiffen marathon blijkt een perfect georganiseerde marathon met een parcours waar je u tegen zegt! Het parcours blijkt een combinatie van brede bospaden, smalle trails, en technische stukken. De “techniek secties” waren echt subliem: smal, steil, scherpe bochten en trappen. Big fun!.

Jammer dat de vorm deze keer niet aanwezig was: ik kwam niet op gang. Eten onderweg lukte niet, ik werd er misselijk van. Bovendien verzuurde mijn benen heel snel. Shit happens, zeggen ze wel eens. Misschien lag het wel aan het eerste warme weer, of aan de drukte op het werk de laatste tijd, of aan het nieuwe merk energy-gel dat ik gebruikte. Of wellicht de combinatie hiervan. Blik op de toekomst!

Desondanks heb ik genoten van een mooi parcours door bos, langs de Saar, langs mooie uitzichtspunten, kabbelbeekjes,en bloeiende fruitbomen. Vooral die technische passages: alleen al daarvoor kom ik terug volgend jaar. En voor revanche natuurlijk. Ook voor de “aanhang” is er van alles te doen bij de Saarschleiffen: dus volgend jaar kunnen vrouw en kindjes ook lekker mee!

Overigens viel de schade ook wel weer mee: we zijn 58e en 59e geworden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s